Neodolatelné moravské koláčky plněné tvarohem, s povidly a drobenkou. Za recept děkujeme paní Jitce Majerczyk.
400 g polohrubé mouky
70 g hladké mouky
125 g cukr krupice
1 lžička krupicového cukru
42 g droždí
250 ml mléka
150 g másla
4 žloutky
povidla
drobenka (cukr krupice, máslo, polohrubá mouka)
Tvarohová náplň:
300 g tvarohu
50 g cukru
1 lžička vanilkového pudingu
1 lžíce rozinek
trochu rumu
Oba druhy mouky prosejeme do mísy, přidáme cukr a vykynutý kvásek z droždí, 1 lžičky cukru a 2 lžíc mléka. Vmícháme zbývající mléko, rozpuštěné máslo a 3 žloutky.
Uhněteme hladké těsto, které necháme kynout a odkrajujeme z něj lžící kousky. Zakulatíme je a vytvoříme placičky. Naplníme je utřeným tvarohem, uzavřeme a klademe na plech.
Necháme chvilku nakynout cca 10 min.
Středy koláčků vytlačíme vajíčkem a do vzniklého důlku dáme povidla. Okraje potřeme rozšlehaným zbývajícím vajíčkem a posypeme drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 až 170 °C asi 35 minut.
Vychladlé koláče pocukrujeme.
Tvarohová náplň: Tvaroh utřeme s cukrem a pudingovým práškem a přimícháme rozinky a rum.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.