Moravské koláčky plněné tvarohem

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
120 minut vč. kynutí
Doba přípravy
35 minut
Doba pečení

Neodolatelné moravské koláčky plněné tvarohem, s povidly a drobenkou. Za recept děkujeme paní Jitce Majerczyk.

Suroviny

400 g polohrubé mouky

70 g hladké mouky

125 g cukr krupice

1 lžička krupicového cukru

42 g droždí

250 ml mléka

150 g másla

4 žloutky

povidla

drobenka (cukr krupice, máslo, polohrubá mouka)

 

Tvarohová náplň:

300 g tvarohu

50 g cukru

1 lžička vanilkového pudingu

1 lžíce rozinek

trochu rumu 

 

Postup

Oba druhy mouky prosejeme do mísy, přidáme cukr a vykynutý kvásek z droždí, 1 lžičky cukru a 2 lžíc mléka. Vmícháme zbývající mléko, rozpuštěné máslo a 3 žloutky.

Uhněteme hladké těsto, které necháme kynout a odkrajujeme z něj lžící kousky. Zakulatíme je a vytvoříme placičky. Naplníme je utřeným tvarohem, uzavřeme a klademe na plech.

Necháme chvilku nakynout cca 10 min.

Středy koláčků vytlačíme vajíčkem a do vzniklého důlku dáme povidla. Okraje potřeme rozšlehaným zbývajícím vajíčkem a posypeme drobenkou.

Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 až 170 °C asi 35 minut.

Vychladlé koláče pocukrujeme.

Tvarohová náplň: Tvaroh utřeme s cukrem a pudingovým práškem a přimícháme rozinky a rum.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...