Kynutý koláč s tvarohem, rybízem a drobenkou

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
35 minut
Doba pečení

Úžasně jednoduchý a chutný letní rybízový koláč. Za recept děkujeme paní Magdaleně Pekárkové.

Suroviny

300 g hladké mouky

60 g cukru

80 g másla

1 vejce

1,5 dl mléka

20 g droždí

špetka soli

kůra z citrónu

ovoce (černý a červený rybíz)

 

Náplň: 500 g tvarohu, 2 lžíce cukru, 1 vejce, vanilkový lusk.

Drobenka: máslo, cukr, polohrubá mouka

 

Postup

Uděláme si klasické kynuté těsto, které necháme alespoň hodinu kynout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň, kterou vyšleháme do jemné směsi. A nachystáme si drobenku. Těsto přendáme na vymazaný plech, na těsto namažeme tvarohovou směs, kterou posypeme ovocem a drobenkou. Pečeme 35 minut na 170 °C.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x