Kynuté buchty s dýní

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20 minut
Doba pečení

Česká klasika ozvláštněná podzimní náplní z dýně a pudinku. Za recept děkujeme paní Haně Arvové.

Suroviny

mouka hladká 750 g

citronová kůra

máslo 125 g

droždí

vejce 2 ks

špetka soli

mléko 350 ml

rozinky

dýně

vanilkový puding

vanilkový cukr

cukr 100 g

Postup

Těsto: V jedné třetině vlažného mléka rozpustíme droždí, přidáme trochu cukru a připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vejce, sůl, strouhanou citronovou kůru, vykynutý kvásek a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně propracujeme a necháme vykynout.

Náplň: 300 g udušené dýně, rozinek dle chuti, cukr moučka, uvařený vanilkový puding z 0,5l mléka. Vše smícháme a plníme buchty.

Potřeme druhým vejcem. Buchty vkládáme do mírně předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut při teplotě 180 °C. Zlatavé buchty necháme na plechu a vyklopíme asi po 10 minutách.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...