Česká klasika ozvláštněná podzimní náplní z dýně a pudinku. Za recept děkujeme paní Haně Arvové.
mouka hladká 750 g
citronová kůra
máslo 125 g
droždí
vejce 2 ks
špetka soli
mléko 350 ml
rozinky
dýně
vanilkový puding
vanilkový cukr
cukr 100 g
Těsto: V jedné třetině vlažného mléka rozpustíme droždí, přidáme trochu cukru a připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, vejce, sůl, strouhanou citronovou kůru, vykynutý kvásek a zbytek vlažného mléka. Vše důkladně propracujeme a necháme vykynout.
Náplň: 300 g udušené dýně, rozinek dle chuti, cukr moučka, uvařený vanilkový puding z 0,5l mléka. Vše smícháme a plníme buchty.
Potřeme druhým vejcem. Buchty vkládáme do mírně předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut při teplotě 180 °C. Zlatavé buchty necháme na plechu a vyklopíme asi po 10 minutách.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.