Honzovy buchty

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
90 min
Doba přípravy
20 min
Doba pečení

Suroviny

  • 1 kostka droždí NOLI 42 g
  • 600 g hladké mouky
  • 100 g cukru krupice
  • 250 ml vlažného mléka
  • 3 žloutky
  • 1 dl oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 kávová lžička soli (7 g)

náplň:

  • povidla

Postup

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme po dobu asi 5 minut vzejít kvásek.
  2. Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl a promícháme, přilijeme polovinu oleje, přidáme žloutky, vykynutý kvásek a vymícháme nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě půl hodiny kynout.
  3. Z polotuhého těsta vykrojíme lžící na lehce pomoučený vál asi 20 kousků těsta. Okraje kousků roztáhneme a na střed dáme povidla. Pak k sobě okraje pevně přitiskneme, spojem položíme na vymazaný plech a buchty potřeme po povrchu olejem. Buchty vedle sebe neskládáme moc těsně, protože je ještě necháme asi půl hodiny kynout a jejich objem se během této doby zvětší.
  4. Buchty vkládáme do mírně předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut při teplotě 180 °C. Zlatavé buchty necháme na plechu a vyklopíme asi po 10 minutách.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...