Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a necháme po dobu asi 5 minut vzejít kvásek.
Do mísy vsypeme prosátou mouku, přidáme cukr, vanilkový cukr, sůl a promícháme, přilijeme polovinu oleje, přidáme žloutky, vykynutý kvásek a vymícháme nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě půl hodiny kynout.
Z polotuhého těsta vykrojíme lžící na lehce pomoučený vál asi 20 kousků těsta. Okraje kousků roztáhneme a na střed dáme povidla. Pak k sobě okraje pevně přitiskneme, spojem položíme na vymazaný plech a buchty potřeme po povrchu olejem. Buchty vedle sebe neskládáme moc těsně, protože je ještě necháme asi půl hodiny kynout a jejich objem se během této doby zvětší.
Buchty vkládáme do mírně předehřáté trouby a pečeme 15-20 minut při teplotě 180 °C. Zlatavé buchty necháme na plechu a vyklopíme asi po 10 minutách.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.