Dýňové koláčky - SOUTĚŽNÍ

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
60 minut
Doba přípravy
15 minut
Doba pečení

Koláčky bez kynutí na způsob moravských s dýní a povidly. Za recept děkujeme paní Kateřině Havelkové.

Suroviny

300 g hladké mouky

150 g dýně

2 žloutky

100 ml mléka

1/2 kostky droždí

2 lžíce majonézy

2 lžíce cukru

50 ml oleje

1 lžička rumu

sůl

citronová kůra

Dále: povidla, vejce na potření, žmolenka nebo mandle 

Postup

Nejdříve oloupanou a nastrouhanou dýni trochu osolíme a dáme do cedníku vypotit. Pak ji pořádně vyždímáme, nejlépe v utěrce.

Do vlahého mléka dáme trochu cukru, droždí a necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme dýni, olej, kvásek a všechny zbývající suroviny.

Zaděláme hladké těsto a hned začneme lžíci odebírat kousky na pomoučený vál. Uděláme bochánky tak, jako bychom dávali náplň do koláčů a dáme spojem na plech.

Menší, vhodnou skleničkou uděláme důlek a potřeme rozšlehaným vejcem. Naplníme povidly, nahoru žmolenku nebo mandle.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 190-200 °C asi 15 minut do zrůžovění.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x