Borůvkový koláč

ANDULE

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
45 minut
Doba přípravy
25-30 minut
Doba pečení
Výborný koláč na plech z čerstvých borůvek s drobenkou. Je výborný, jen se po něm zapráší.

Suroviny

Těsto:

Hladká mouka 250 g

Mléko 125 ml

Vejce 1

Cukr 2-3 lžíce

Droždí NOLI 10 g

Sůl špetka

Tuk 1 lžíce

Borůvky

Strouhanka

 

Drobenka:

Hrubá mouka 150 g

Cukr 100 g

Hera 100 g

Postup

Všechny suroviny na těsto smícháme s vlažným mlékem, nezaděláváme kvásek, výsledek má konzistenci hustšího litého těsta. Mísu přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Poté rozetřeme na dobře vymazaný plech a ještě necháme 10 minut odpočinout. Poté poklademe ovocem, posypeme strouhankou, aby se borůvky neroztékaly a nepřipalovaly, zasypeme drobenkou a zvolna pečeme 25-30 minut.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x