Bavorské vdolečky

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
Doba pečení

Nadýchané vdolečky zdobené povidly a tvarohem nebo zakysanou smetanou, kterými by nepohrdla ani liška z pohádky O Koblížkovi natož pak normální smrtelníci. Za recept děkujeme paní Anně Pytlíkové.

Suroviny

na těsto:

50g másla

70g cukru moučka

4 žloutky

30g droždí

asi 200ml mléka

1/2 lžičky soli

330g hladké mouky

220g polohrubé mouky

panák rumu

citrónová kůra

 

na ozdobu:

tvaroh nebo zakysaná smetana, povidla

Postup

Utřeme máslo, žloutky, moučkový cukr, citrónovou kůru.
Necháme vykynout droždí v hrnečku teplého mléka s 1 lžičkou cukru.
Do utřeného těsta přidáme kvásek, 1/2 lžičky soli, mouku, malého panáka rumu.
Řádně prohněteme a podle potřeby přidáme mléko nebo mouku. Těsto by se nemělo lepit na vařečku.

Necháme asi hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozválíme těsto na tloušťku 1-1,5 cm, vykrajujeme kolečka (např. skleničkou o průměru 6,5 cm) a necháme ještě asi 10 minut na stole kynout.

Pak osmažíme na oleji pár minut po obou stranách dozlatova se zavřenou pokličkou. Smažit můžeme v hrnci nebo pánvi s větším množstvím oleje nebo ve fritéze.

Usmažené vdolečky ozdobíme.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x