Recepty

print sendEmail

V této sekci vám přinášíme rozmanité recepty z české i zahraniční kuchyně, které můžete vykouzlit z droždí a kynutého těsta. Zároveň pracujeme i na rozšíření této sekce o další zajímavé recepty, u nichž se droždí nepoužívá.

Pokud se s námi chcete podělit o Váš osobní a osvědčený recept, můžete nám jej odeslat prostřednictvím formuláře pro přidání receptu. Rádi Váš recept po vyzkoušení uveřejníme.

Přidat recept

Pro snadnější navigaci v databázi receptů si postupným zaklikáváním vyberte klíčová slova, která nejlépe popisují Vámi požadovaný recept.

Vybraná kritéria: Nebyla vybrána žádná kritéria

Bochánek se zeleným čajem a datlemi

120 min | 4 bochánky |
 
 
Bochánek se zeleným čajem a datlemi

Delikátní alchymie mezi mentolovou chutí zeleného čaje a silnou sladkou chutí datlí… skutečná chuť východu!

Více
 
 

Ciabatta

145 min | 2 - 3 ciabatty |
 
 
Ciabatta

Toto světlé pečivo získalo své jméno díky zvláštnímu oválnému a protáhlému tvaru (ciabatta znamená italsky pantofel).

Více
 
 
 

Panettone s mangem a rozinkami (domácí pekárna)

197 min | 1 panettone o hmotnosti 750 g |
 
 
Panettone s mangem a rozinkami (domácí pekárna)

Lahodné sváteční pečivo a tradiční způsob oslavy Vánoc v Itálii!

Více
 
 

Velikonoční mazanec (pro domácí pekárny)

200 min | mazanec o hmotnosti 1000 g |
 
 
Velikonoční mazanec (pro domácí pekárny)

Ingredience vložte do pečící nádoby v následujícím pořadí: mléko, rozdrobené droždí, žloutky, změklé máslo a cukr. Poté přidejte

Více
 
 
 

Selské bagety (pro domácí pekárny)

140 min | 4 mini bagetky po 100 g |
 
 
Selské bagety (pro domácí pekárny)

Ingredience vložte do pečící nádoby v následujícím pořadí: voda, olej a droždí. Poté přidejte mouku, udělejte v ní důlek a do n

Více
 
 

Pivní chléb (pro domácí pekárny)

222 min | 1 bochník o hmotnosti 1000 g |
 
 
Pivní chléb (pro domácí pekárny)

Ingredience vložte do pečící nádoby v následujícím pořadí: pivo, droždí, voda. Poté přidejte mouku, na jednu stranu dejte sůl a

Více
 
 
 

Doporučit známým

Svátek má

Vojtěch, gratulujeme!

Středa 23. duben 2014

Učíme se péct s droždím

Praktické rady pro úplné začátečníky.

Aby se Vám pečení povedlo!
Více

Často kladené otázky

Odpovědi na ty nejzvídavější otázky o droždí!

Zajímá vás, na co
se ptají ostatní?
Více