Závin bez kynutí

MAGDALENA

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
60 minut
Doba přípravy
45 minut
Doba pečení

Vláčný a chutný závin, který je rychle hotový.

Suroviny

600 g hladké mouky

1 kostka droždí

125 g Hery

2 lžíce cukru

vanilkový cukr

2 vejce

1 prášek do pečiva

lžička soli

citronová kůra

250 ml mléka

jablka

skořice

rozinky

strouhanka

Postup

Vypracujeme ze surovin těsto, ze kterého můžeme hned dělat záviny, koláče, buchty apod. Připravíme si kvásek z trochy teplého mléka, droždí a lžičky cukru. Do mouky uděláme důlek, vlijeme kvásek, přidáme sůl, citronovou kůru, cukr, vajíčka, rozpuštěnou Heru, prášek do pečiva a zbytek teplého mléka. Vše propracujeme na vláčné těsto. Nenecháváme kynout! Těsto ihned rozdělíme na 2 díly a vyválíme obdélníky silné asi 2 cm. Posypeme strouhankou, poklademe jablky, přidáme rozinky a skořici. Rohy těsta přehneme dovnitř a srolujeme. Dáme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme vajíčkem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 170°C asi 45 minut.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...