Máte doma zásoby cukety? Přidejte ji do vaječiny a dochuťte droždím. Skvěle chutná i jako pomazánka.
3 vejce
300 g oloupané nahrubo nastrouhané cukety
3 kostky čerstvého droždí Noli (3 x 42 g)
1 cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř
máslo
pažitka
Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme "vypotit" (nejlépe v cedníku) asi 15 minut. Mezitím nakrájíme cibuli a zpěníme ji na másle. Cuketu ještě pořádně vymačkáme a pak dusíme společně s cibulí asi 5 minut. Potom k nim na pánev rozdrobíme droždí a necháme ho rozpustit. Droždí se na chvíli změní do tekuté konzistence, ale po 5 minutách zase začne tuhnout. V této fázi přidáme vejce a pořádně mícháme, než se směs srazí. Přidáme utřený česnek, sůl a pepř a dozdobíme nakrájenou pažitkou nebo bylinkami, které máme rádi. Pro dochucení můžeme přidat ještě trochu studeného másla a dobře promícháme, aby se máslo ve vaječině rozpustilo.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.