Nejoblíbenější recept po babičce od naší fanynky Stáni Buřičové.
na 20 koláčků:
300 g hladké mouky
1/2 kostky čerstvého droždí
1/2 sáčku prášku do pečiva
1/4 kostky rozpuštěného vlažného másla
1 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli
citronová kůra
1 vejce
125 ml vlažného mléka (půl hrnku na čaj)
Uděláme klasicky kvásek s mlékem. Až vzejde, vypracujeme se všemi ingrediencemi na hladké těsto a hned tvoříme koláčky. Plníme dle chuti (já nejraději tvarohové). Pečeme na 180 °C, až zezlátnou okraje. Po upečení přelijeme rozpuštěným máslem s cukrem a rumem.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Tomáš