350 g polohrubé mouky
1/2 kostičky droždí Noli
80 g másla
2 žloutky
140 ml mléka
3 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr
1/2 lžičky soli
máslo na vymazání formy
cukr moučka na posypání
Všechny suroviny na těsto necháme vypracovat v domácí pekárně - nejprve tekuté suroviny, poté cukry a sůl, na to mouku a nahoru rozdrobené droždí. Hotové těsto jemně prohněteme a rozdělíme na cca 30 malých dílků. Každý dílek vyválíme válečkem na malé kolečka (průměr cca 10 cm). Vždy tři kolečka položíme na sebe a srolujeme. Uprostřed je rozkrojíme tak, abychom dostali květy. Hotové květy pokládáme do vymazané dortové formy. Necháváme mezi nimi mezery, aby mělo těsto možnost nakynout. Takto pokračujeme až zaplníme celou formu. Těsto poté přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180° C cca 25 minut. Hotovou briošku necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Doporučuji namáčet květy do vanilkového šodó.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.