Trhaná brioška

JANA N.

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
20 minut + kynutí
Doba přípravy
25 minut
Doba pečení
Tak trochu jiná vánočka, kterou každého ohromíte.

Suroviny

350 g polohrubé mouky

1/2 kostičky droždí Noli

80 g másla

2 žloutky

140 ml mléka

3 lžíce cukru krupice

1 vanilkový cukr

1/2 lžičky soli

máslo na vymazání formy

cukr moučka na posypání

Postup

Všechny suroviny na těsto necháme vypracovat v domácí pekárně - nejprve tekuté suroviny, poté cukry a sůl, na to mouku a nahoru rozdrobené droždí. Hotové těsto jemně prohněteme a rozdělíme na cca 30 malých dílků. Každý dílek vyválíme válečkem na malé kolečka (průměr cca 10 cm). Vždy tři kolečka položíme na sebe a srolujeme. Uprostřed je rozkrojíme tak, abychom dostali květy. Hotové květy pokládáme do vymazané dortové formy. Necháváme mezi nimi mezery, aby mělo těsto možnost nakynout. Takto pokračujeme až zaplníme celou formu. Těsto poté přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180° C cca 25 minut. Hotovou briošku necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat. Doporučuji namáčet květy do vanilkového šodó.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...