Švýcarský Zopf

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
30-40 minut
Doba pečení

Typické pečivo, které se podává ve Švýcarsku hlavně k nedělní snídani. Dá se jíst na slano i na sladko. Za recept děkujeme paní Magdaleně Pekárkové.

Suroviny

500 g mouky

60 g másla

300 ml mléka

15 g droždí

1 vejce

1 a půl lžičky soli

1 lžíce cukru

Postup

Vypracujeme klasické kynuté tésto a necháme hodinu kynout. 

Rozdělíme těsto na 2 stejné části a vypracujeme dlouhé válečky. Přeložíme je do kříže a pak střídavě překládáme konce přes sebe a na konci smáčkneme.

Potřeme vejcem a pečeme 30-40 minut na 200 °C.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x