Švábský koláč

MARTINA FOUS

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 minut
Doba přípravy
20 minut
Doba pečení

nadýchaný koláč s ovocem...

Suroviny

Těsto:

500 gr hladká mouka prosátá

0,3 l mléka

1 cerstvé kvasnice

3 lžíce cukr krupice

1 vejce

trochu soli

citrónová kůra

1 lžíce másla

ovoce

 

Přeliv:

1 šlehačka

2 žloutky

lžicka skořice

cukr

Postup

Z mléka a kvasnic zaděláme kvásek, přidáme prosátou mouku, vejce, sůl, citr. kůru, cukr a máslo a vše zaděláme ve vláčné těsto, necháme 1 hodinu v teple vykynout. Po půl hodině těsto přeboucháme a necháme dokynout. Poté rozdělíme těsto na 2 půlky a každou rozprostřeme na vymazaný pizzaplech, poklademe ovocem a zalijeme přelivem, který jsme si připravili smícháním 1 šlehačky, cukru, lžičky skořice a 2 žloutky. Tento přeliv krátce vyšleháme, necháme krátce dokynout a pečeme asi 20 minut na 200 °C.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...