Šunková pizza

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
75 min
Doba přípravy
20 min
Doba pečení

Suroviny

na těsto:

  • 1/2 kostky droždí NOLI 42 g
  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 1/2 kávové lžičky soli
  • 20 ml oleje
  • rajčatový protlak
  • česnek
  • oregáno, tymián (přidáním koření přímo do těsta se zvýrazní jeho chuť)
  • strouhaný sýr
  • olivy

na směs:

  • cibule, pórek, zelená paprika, anglická slanina, šunka, žampióny

Postup

  1. Do mísy vsypeme mouku, osolíme, ochutíme kořením a promícháme, vlijeme olej, teplou vodu a rozdrobíme droždí. Pečlivě promícháme a vypracujeme hladké polotuhé těsto, které přikryjeme a necháme asi 35 minut kynout.
  2. Těsto pak rozdělíme na 4 bochánky, vyválíme na tloušťku 3 mm, vytáhneme na kruh o průměru cca 30 cm a necháme ještě 15 minut kynout.
  3. Po čtvrt hodině přemístíme těsto do formy na pizzu nebo na plech a propícháme na pár místech vidličkou, aby se těsto při pečení nenadzvedávalo.
  4. Poté potřeme protlakem a lisovaným česnekem, poklademe šunkovou směsí a pečeme v rozpálené troubě 10-15 minut při teplotě 200 °C. Před koncem doby pečení posypeme strouhaným sýrem a olivami a dopečeme asi 5 minut. Pizzu nakrájíme ostrým tenkým nožem a posypeme čerstvými lístky koření.

Příprava šunkové směsi: Na pánvi orestujeme nakrájenou směs anglické slaniny, šunky, cibule, pórku, papriky a žampiónů. Můžeme dochutit pepřem, vegetou nebo jiným kořením.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x