Do mísy vlijeme vlažnou smetanu, rozdrobíme dvě kostky droždí a necháme při pokojové teplotě po dobu asi 5 minut vzejít kvásek.
Přidáme mouku, škvarky, žloutky, víno, sůl, vypracujeme polotuhé těsto a necháme asi 30 minut vykynout.
Těsto rozválíme do čtverce, složíme vrcholy do středu, přikryjeme a po 10 minutách kynutí těsto opět rozválíme a totéž opakujeme několikrát. Z placky silné asi centimetr vykrájíme kolečka, naskládáme je na plech a necháme asi půl hodiny kynout.
Nakonec pagáčky pečeme dozlatova asi 15-20 minut ve vyhřáté troubě při 180 °C.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.
Prozatím žádné komentáře...
Registrace / Přihlášení
Zaregistrujte se a můžete přidávat vlastní recepty, vytvářet si vlastní kuchařku, komentovat recepty – ale také se zapojit do soutěží!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.