Škvarkové pagáčky

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
70 min
Doba přípravy
20 min
Doba pečení

Suroviny

  • 2 kostky droždí NOLI (84 g )
  • 400 g polohrubé mouky
  • 250 g rozemletých škvarků
  • 4 žloutky
  • 100 ml sladké smetany
  • 100 ml bílého přírodního vína
  • sůl

Postup

  1. Do mísy vlijeme vlažnou smetanu, rozdrobíme dvě kostky droždí a necháme při pokojové teplotě po dobu asi 5 minut vzejít kvásek.
  2. Přidáme mouku, škvarky, žloutky, víno, sůl, vypracujeme polotuhé těsto a necháme asi 30 minut vykynout.
  3. Těsto rozválíme do čtverce, složíme vrcholy do středu, přikryjeme a po 10 minutách kynutí těsto opět rozválíme a totéž opakujeme několikrát. Z placky silné asi centimetr vykrájíme kolečka, naskládáme je na plech a necháme asi půl hodiny kynout.
  4. Nakonec pagáčky pečeme dozlatova asi 15-20 minut ve vyhřáté troubě při 180 °C.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...