Skořicoví šneci

HLOUŠKOVÁ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
15 minut + 45 minut kynutí
Doba přípravy
30 minut
Doba pečení

Jednoduchý recept na skořicový moučník.

Suroviny

Těsto:

550 g hladká mouka

1 balíček sušené droždí

150 g cukr

300 ml vlažné mléko

100 g rozpuštěné máslo

 

Náplň:

80 g rozinky

100 ml horká voda

100 g rozpuštěné máslo

1 zarovnaná kávová lžička skořice

Postup

Těsto: V míse smícháme mouku s droždím a cukrem. Přidáme mléko a máslo a vypracujeme dohladka. Necháme asi 45 minut vykynout.

Náplň: Rozinky zalijeme horkou vodou, necháme 10 minut ponořené a pak přecedíme. Vykynuté těsto rozválíme na plát, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí a rozinkami. Plát stočíme do rolády a ostrým nožem nakrájíme na 12 dílků. Šneky položíme na plech s pečicím papírem a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě (elektrická 180°C ) asi 30 minut.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...