Jednoduchý recept na skořicový moučník.
Těsto:
550 g hladká mouka
1 balíček sušené droždí
150 g cukr
300 ml vlažné mléko
100 g rozpuštěné máslo
Náplň:
80 g rozinky
100 ml horká voda
100 g rozpuštěné máslo
1 zarovnaná kávová lžička skořice
Těsto: V míse smícháme mouku s droždím a cukrem. Přidáme mléko a máslo a vypracujeme dohladka. Necháme asi 45 minut vykynout.
Náplň: Rozinky zalijeme horkou vodou, necháme 10 minut ponořené a pak přecedíme. Vykynuté těsto rozválíme na plát, potřeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí a rozinkami. Plát stočíme do rolády a ostrým nožem nakrájíme na 12 dílků. Šneky položíme na plech s pečicím papírem a necháme ještě 20 minut kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě (elektrická 180°C ) asi 30 minut.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.