Skořicoví šnečci s ořechy

JANA N.

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
cca 3 hodiny včetně kynutí
Doba přípravy
20 minut
Doba pečení

Tito šnečci jsou super svačina zejména pro děti do školy, když už nevíte, co jim dát s sebou. Můžete si je ovšem upéct i jen tak ke kafíčku a jistě s nimi neurazíte žádnou návštěvu.

Suroviny

Na těsto:

1/2 kostičky droždí (doporučuji Noli)

2 lžičky cukru

1 lžička soli

150 ml mléka

300 g hladké mouky

100 g másla - rozpuštěného, ale ne horkého

2 žloutky

1/2 lžičky skořice

špetka mletého anýzu

 

Na dokončení:

1 celé vejce na potření

100 g ořechů (mohou být lískové nebo vlašské, ale klidně vyzkoušejte i s mandlemi)

2 lžíce skořice

100 g cukru krystal

Postup

Kynuté těsto uděláme buď v pekárně nebo klasickým způsobem. Pekárna: Do nádoby nejprve vložíme tekuté suroviny: mléko, máslo, žloutky. Přidáme cukr, sůl, skořici a anýz. Nahoru nasypeme mouku a na ni rozdrobíme droždí. Necháme zpracovat programem těsto. Klasicky: do trošky vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a lžíci mouky a necháme vzejít kvásek (trvá to cca 10 minut). Všechny suroviny dáme do robota nebo do mísy, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse zhruba 1 hodinu kynout. Zatímco těsto kyne připravíme si náplň. Ořechy nasekáme na jemno, nejlépe to jde v mixeru. Přidáme k nim cukr, skořici a promícháme. Vykynuté těsto rozválíme na tenký obdélník. Potřeme ho rozkvedlaným vejcem a posypeme připravenou náplní. Těsto zavineme do rolády a nakrájíme na cca 1 cm široké kusy, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pokud nám zbyla ořechová směs posypeme s ní ještě i vršek šnečků. Necháme ještě 20 minut kynout a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 minut do zlatova.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...