Jednoduché kynuté těsto, které se vždy podaří.
500 g polohrubá mouka
0,25 l mléko
30 g droždí
100 g tuk
70 g cukr
2 žloutky
špetka soli
citronová kůra
1 vanilkový cukr
Do hrnku rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, mouky a několik lžic vlažného mléka a rozmícháme na hladkou kaši. Necháme vykynout.
Tuk utřeme s cukrem, vmícháme žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Přidáme kvásek, mouku, sůl a vlažné mléko a zaděláme těsto.
Necháme na teplém místě vykynout asi 1 hodinu.
Z těsta tvarujeme různé tvary.
Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) asi 30 minut. Hotové můžeme dozdobit.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.