Ptáčci, které sežrali hadi

GABULKA

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
20 minut + kynutí 2 hodiny
Doba přípravy
20 minut
Doba pečení

Ptáčci, které sežrali hadi, aneb jak naše děti pekly jidáše.

Suroviny

500 g hladké mouky

100 g cukru krupice

špetka soli

250 ml mléka

kostka droždí

3 žloutky

citronová kůra

120 g rozpuštěného másla

žloutek se lžící mléka na potření

Postup

Do mouky se solí a cukrem vlijeme vlažné mléko, pak droždí, žloutky, citronovou kůru a nakonec vlažné máslo. Vypracujeme těsto, které necháme kynout pod utěrkou. Z těsta vyválíme prameny a tvoříme tvary, které potřeme žloutkem s mlékem a pečeme na pečicím papíře ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x