Děti milují oslavy a maškarní bály. Připravte jim např. párty s nádechem tajemna! Nechte děti, ať si samy své minipizzy ozdobí.
Těsto:
500 g hladké mouky
10 g čerstvého droždí (doporučujeme droždí Noli)
325 ml vlažné vody
1 lžíce olivového oleje + na pokapání
10 g soli
polohrubá mouka na podsypání
Obloha:
1 plechovka drcených rajčat
hrst černých oliv bez pecky
150 g mozzarelly – nakrájená na plátky
sůl
pepř
Do misky s vlažnou vodou si rozdrobíme droždí a mícháme až do úplného rozpuštění.
Ve velké míse si smícháme prosátou mouku se solí. V mouce si uděláme důlek, do kterého přidáme 1 lžíci olivového oleje. Za postupného přilévání drožďové směsi vypracujeme vláčné těsto, které nesmí být příliš lepivé. Vypracované těsto dáme do mísy, zakryjeme ho utěrkou nebo potravinářskou fólií a dáme ho kynout na 30-40 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit svoji velikost.
Troubu i s pečícím kamenem si předehřejme na 250 °C. Pokud nemáme pečicí kámen, necháme v troubě rozpálit pečicí plech.
Vykynuté těsto vyklopíme na vál a důkladně ho prohněteme. Těsto rozdělíme na kuličky o zhruba velikosti slepičího vejce, které rozložíme na pomoučněný vál a přikryjeme je jemně navlhčenou utěrkou. Těsto necháme zhruba 20-30 minut kynout.
Mezitím dáme do misky drcená rajčata, která osolíme, opepříme a dobře promícháme. Pokud jsou v nich větší kousky, rozmačkáme je vidličkou.
Pracovní plochu si posypeme malým množstvím hladké mouky a z kuliček těsta postupně vyválíme tenké placičky. Každou placičku potřeme malým množstvím rajčatové omáčky a poklademe ji natrhanou mozzarellou. Z černých oliv vytvoříme na každé minipizze pavouka. Minipizzy pokládáme na karton nebo sázecí lopatku (posypané polohrubou moukou) a s jejich pomocí je přesuneme na rozpálený pečicí kámen. Pečeme zhruba 7 minut do zezlátnutí.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.