Oblíbené kynuté buchty plněné makovou, tvarohovou nebo ořechovou náplní či povidly. Za recept děkujeme paní Heleně Árvové.
300g hl.muky
1 van.cukor
40g drozdia...
1 vajicko
50g masla
150ml mlieka
100g kr.cukru
Do vlaz.mlieka pridame trochu cukru a drozdie.
Muku preosejeme do misky. Pridame sol, van.cukor, kr.cukor, vajicko, teple mlieko, rozpustene maslo a kvasok.
Vypracujeme hladke cesto, ktoré nechame 40 minut kysnut na teplom mieste.
Cesto vyvalkame a vykrojime z neho kolieska, ktore naplnime tvarohovou, orechovou, makovou ci lekvarovou plnkou.
Zabalime, skladame na vymasteny plech, potrieme rozpustenym maslom a na plechu buchty nechame este asi 15 minut vykysnut.
Pecieme cca 40 minut na 180°. Dobru chut!
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.