Kynutý závin s jablky a mrkví

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
75 min
Doba přípravy
15 min
Doba pečení

Suroviny

na těsto:

  • 1 kostka droždí NOLI 42 g
  • 400 g špaldové mouky
  • 200 g hladké mouky
  • 150 ml sezamového oleje
  • 270 ml ovesného, popř. sojového mléka
  • 1 kávová lžička mořské soli
  • 3 žloutky

na náplň:

  • jemně strouhaná neloupaná jablka
  • jemně strouhaná mrkev
  • vlašské ořechy
  • lněná a sezamová semínka
  • rozinky
  • med na doslazení

Postup

  1. Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout.
  2. Poté těsto rozdělíme na dva až tři díly a vyválíme na pomoučeném vále na asi 5 mm silné obdélníky, které se nesmí lepit. Vyválené pláty potřeme náplní, stočíme do závinu a položíme na olejem vymazaný plech. Konce závinu podložíme tak, aby náplň nevytékala a necháme ještě asi půl hodiny vykynout.
  3. Pečeme zvolna 10-15 minut při teplotě 160 °C. Po upečení potřeme olejem.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...