Kynutý makovec

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
2 hod vč. kynutí
Doba přípravy
25 min
Doba pečení

Nejoblíbenější recept po babičce od naší fanynky Martiny Fous.

Suroviny

250 g hladké mouky

250 g polohrubé mouky

250 ml vlažného mléka

1 kostka čerstvých kvasnic

3 lžíce cukru krupice

citronová kůra

špetka soli

120 g změklého tuku (půl sádlo, půl máslo)

2 žloutky

Postup

Z mléka, kvasnic a trochy cukru zaděláme kvásek, přidáme ostatní ingredience a vytvoříme vláčné těsto, které necháme 1,5 h vykynout. V průběhu několikrát přeboucháme. Poté rozdělíme na 2 poloviny, rozválíme a potřeme nádivkou. Já dávám makovou nebo povidla. Zamotáme a necháme opět 20 minut dokynout na plechu. Pečeme do růžova cca 25 minut.

Recept na makovou náplň od jiné fanynky najdete zde:

http://www.drozdi.cz/recepty/zavin-z-domaci-pekarny:271

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...