Koláč s karamelizovanou dýní - SOUTĚŽNÍ

KOCIANKA

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
30 min
Doba přípravy
40 min
Doba pečení

Kynutý koláč pro podzimní pohodu.

Suroviny

Na těsto:

30 g kvasnic

250 g polohrubé mouky

250 g hladké mouky

2 žloutky

0,5 l mléka

75 g cukru

75 g rozpuštěného másla

špetka soli

 

Na náplň:

200 g polotučného tvarohu

rum

100 g mletého cukru

mletá skořice

citronová kůra

 

dýně Hokkaido

 75 g krystalového cukru

100 g másla

 

půl kila švestek

150 g mletého perníku

150 g vlašských ořechů, nadrcených

Postup

Do mísy nasypte mouku a cukr. Lžící trochu směsi odeberte a vmíchejte ji do 200 ml vlažného mléka. Rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek.

Do mouky přidejte sůl, žloutky, kvásek, zbylé mléko a máslo a vypracujte v hnětači těsto, až se budou dělat bubliny. Nechte ho zhruba hodinu kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem.

Našlehejte tvaroh s mletým cukrem, skořicí, rumem a citronovou kůrou. Nechte vychladit na pokojovou teplotu.

Dýni nakrájejte na měsíčky. Na másle nechejte rozpustit krystalový cukr a míchejte, až se začne tvořit karamel. Vložte dýni a promíchejte.

Předehřejte troubu na 180 °C. Těsto přesuňte na vymazaný plech a rozetřete tak, aby bylo všude stejně silné. Nechte ještě asi 30 minut kynout.

Potřete našlehaným tvarohem a poklaďte dýní v karamelu a třetinkami švestek. Bohatě zasypejte perníkem s ořechy.

Dejte péct na cca 40 minut na 180 °C. Po upečení zalijte rozpuštěným máslem. Dobrou podzimní chuť.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x