Kynutý jahodový koláč

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20 minut
Doba pečení

Vynikající a jednoduchý jahodový koláč z kynutého těsta. Za recept děkujeme naší fanynce paní Haně Arvové.

Suroviny

250 g polohrubé mouky
2 žlouty
1 polévková lžíce (PL) másla
1 kávová lžička (KL) kr. cukru
20 g droždí
150 ml mléka
sůl
1 vanilkový cukr
600 g jahod
citronová kůra
3 PL hrubé mouky
4 PL pr. cukru
2 PL Hery
 

Postup

Z mléka, 1 KL kr.cukru a droždí si připravíme kvásek. Máslo, žloutky a 1 PL pr.cukru vyšleháme. Přidáme mouku, kvásek, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a vypracujeme vláčné těsto.

Vykynuté těsto vyválíme a přeneseme na máslem vymazaný plech.

Umyté a okapané jahody rozložíme na koláč a posypeme drobenkou připravenou smícháním pr. cukru, hrubé mouky a Hery.

Koláč vložíme do vyhřáté trouby na 180° C a pečeme asi 20 minut. Dobrou chuť!

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...