Kynutý dýňový věnec

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
75 minut vč. kynutí
Doba přípravy
25 minut
Doba pečení

Tento věnec nejenže krásně vypadá, ale i výborně chutná. Za recept děkujeme paní Aleně Maňákové.

Suroviny

Těsto:

250 ml mléka

100 g rozpuštěného másla/Hery

2 žloutky

600 g hladké mouky

1 lžíce cukru krupice

1 balíček vanilkového cukru

1 lžička soli

1 kostka droždí Noli 42g

 

Dýňová náplň:

1 střední sklenice domácího dýňového kompotu (s hřebíčkem, skořicí)

1 menší sklenice oranžové marmelády

1 balíček skořicového cukru na posypání

Postup

Do hrníčku s vlažným mlékem nadrobím kostku droždí, špetku cukru a nechám vzejít kvásek. Mezitím si do mísy připravím ostatní suroviny. Připravený kvásek přidám do mísy k surovinám. Na hnětení těsta používám robot. Hotové těsto ponechám cca. 45 minut kynout na teplém místě.

Mezitím si připravím dýňovou náplň. Nakrájím uvařenou dýni na menší kostečky a smíchám v misce s oranžovou marmeládou. Předehřeji troubu na 170 °C a připravím si 2 plechy, které vyložím pečicím papírem.

Nakynuté těsto rozdělím na dvě stejné části, které rozválím na velké tenké placky a ty potřu dýňovou náplní. Doporučuji nedávat příliš mnoho náplně, ráda z věnce vytéká. Každou placku s náplní sroluji, ruličky přenesu na plech a rozříznu napůl. Poté na plechu vytvořím pletenec, který nakonec zatočím do věnce. Věnce před pečením posypu skořicovým cukrem.

Věnce peču asi 25 minut. Po upečení je nechám vychladnout. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x