Kynutí pizza šnečci

JANA N.

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
2 hodiny
Doba přípravy
30 minut
Doba pečení

Taková trochu jiná pizza, kterou můžete připravit dopředu a klidně ji servírovat studenou nebo ji dokonce vzít s sebou někam na výlet. Náplň berte pouze jako orientační a dejte si do šnečků to, co máte rádi.

Suroviny

Těsto:

260 ml mléka

1 lžička soli

1 lžička cukru

3 lžíce oleje

250 g hladké mouky

250 g polohrubé mouky

1 lžička oregana

1 lžička drceného kmínu

20 g čerstvého droždí Noli (polovina kostičky)

 

Náplň:

Použijte to, co máte rádi. Já do šnečků vkládám takový standart, kterým nikoho neurazíte:

rajčatová omáčka (cca 200 ml passaty, 1 malý protlak, 1/2 lžičky soli, 1 lžíce cukru, trochu kečupu na dochucení, lžička bazalky, 2-3 stroužky česneku)

300 g eidamu

200 g šunky

1 malá konzerva kukuřice

čerstvé žampiony

Postup

V domácí pekárně necháme zpracovat kynuté těsto (program těsto) nebo těsto vypracujeme klasicky (napřed kvásek, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme). Hotové těsto má příjemnou konzistenci a vůbec se nelepí.

Než těsto nakyne (cca 50 min), připravíme si ostatní suroviny. Žampiony oloupeme, nakrájíme na širší plátky a osmažíme na másle. Na rajčatovou omáčku použijeme to, co zrovna máme doma. Ideální je rajčatová passata, pokud ji nemáte, stačí protlak naředěný vodou. Omáčku dochutíme drceným česnekem, solí, cukrem, bazalkou, případně přidáme i trochu kečupu. Šunku nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou polovinu vyválíme na co největší obdélník (těsto na výšku max 0,5 cm) a potřeme rajčatovou směsí. Dále vše posypeme šunkou, kukuřicí, žampiony a nakonec sýrem. Zabalíme do rolády, krájíme na šnečky (já je dělám vyšší takže tak cca 3 cm široké) a ty pokládáme řeznou stranou na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 30 minut.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...