Kynutá bábovka s malinami

MÍRA CHLÁDEK

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
40 minut
Doba přípravy
45 minut
Doba pečení
Klasická kynutá bábovka vylepšená o chuť malin

Suroviny

250 ml mléka

30 g čerstvého droždí

100 g krystalového cukru

1 vanilkový cukr

3 žloutky

140 g másla

450 g polohrubé mouky

1 lžička citronové kůry

špetka soli

hrst čerstvých malin

Postup

Z droždí, cukru a mléka umícháme směs. Přikryjeme a na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse promícháme mouku se solí a citronovou kůrou. Přidáme zbytek cukru, rozpuštěné vlahé máslo, žloutky a kvásek. Vařečkou vypracujeme hladké těsto, které je hodně řidší než na buchty. Jednu třetinu těsta dáme do bábovkové formy, narovnáme maliny, zalijeme troškou těsta, dáme zbytek malin a zalijeme zbytkem těsta a necháme kynout asi 45 minut. Potom vložíme do trouby předehřáté na 180 °C asi na 45 minut. Vyzkoušíme špejlí. Po upečení vyklopíme z formy a pocukrujeme.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...