Krkonošské kyselo

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
50 min
Doba přípravy
Doba pečení

Suroviny

  • 1 kostka droždí NOLI 42g
  • 4 krajíce chleba
  • 4 vejce
  • 40 g sádla
  • 1 cibule
  • 1 lžíce octa
  • 8 brambor
  • čerstvé nebo sušené houby, sůl, kmín

Postup

  1. Do 1 litru vlažné vody namočíme chléb a droždí a necháme během asi půl hodiny vzejít kvásek.
  2. Omyté brambory ve slupce dáme vařit. Sušené houby namočíme do trošky vody.
  3. Do hrnce dáme sádlo a usmažíme jemně krájenou cibulku, vlijeme vejce, usmažíme a zalijeme kváskem s chlebem, přidáme máčené houby nebo plátky čerstvých hub, osolíme, ochutíme kmínem a octem a vše provaříme.
  4. Uvařené brambory oloupeme a na talíři na ně nalijeme kyselo. Můžeme přidat i lžíci smetany.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...