Jarní drožďový salát

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
20 min
Doba přípravy
Doba pečení

Suroviny

  • 5 kostek droždí NOLI 42 g
  • 60 g másla
  • 350 g mražené jarní zeleniny
  • 1 kávová lžička kremžské hořčice
  • 4 kávové lžičky běžné nebo japonské sojové omáčky (např. Sun Food)
  • 3 vejce
  • majoránka, česnek, mořská sůl, pepř

Postup

  1. V pánvi na másle orestujeme zeleninu s nadrobno nakrájenou cibulí. Do orestované směsi přidáme droždí a na mírném ohni vymícháme na hladkou kaši.
  2. Poté přidáme kremžskou hořčici, sojovou omáčku, sůl a pepř a za stálého míchání počkáme, až hmota zhoustne.
  3. Pak vlijeme rozšlehaná vejce a smažíme. Na závěr odstavíme z přímého ohně a dochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme teplé nebo vychlazené. Můžeme ozdobit čerstvou petrželkou a lístky majoránky.

Místo mražené zeleniny můžeme do pomazánky použít najemno nakrájenou čerstvou karotku, růžičky brokolice nebo čerstvý hrášek.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x