Houbové lívanečky

ANDULE

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
1 hodina
Doba přípravy
20 minut
Doba pečení

Výborná podzimní mňamka s čerstvými houbami. Hodí se na snídani, svačinu i večeři :-)

Suroviny

500 ml mléka

250 g polohrubé mouky 

150 g čerstvých hub

15 g čerstvého droždí Noli

1 vejce

1 špetka soli

cukr

bylinky

máslo

sádlo

Postup

V troše vlažného mléka smícháme droždí, lžičku mouky, sůl a cukr. Ve zbylém mléce rozšleháme vejce, přidáme rozpuštěné máslo, orestované houby, bylinky, sůl a špetku muškátového oříšku. Přidáme mouku, kvásek a řídké těsto necháme vykynout. Lívanečky smažíme z vykynutého těsta na másle nebo na sádle Dozdobíme podle oka :-)

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...