Gaskoňské koblížky

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
80 min
Doba přípravy
Doba pečení

Suroviny

  • 1/2 kostky droždí FALA
  • 400 g hrubé mouky
  • 50 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 20 g másla
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 1 lžička rumu
  • 40 g rozinek
  • sůl
  • citrónová kůra
  • olej na smažení
  • vanilkový cukr   

Postup

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Do prosáté mouky přidáme sůl, citrónovou kůru, vejce a žloutky, rozehřáté máslo a rum. Vlijeme kvásek a vypracujeme polotuhé těsto. Vmícháme spařené rozinky a přikryté necháme vykynout asi půl hodiny.
  2. Do vyšší vrstvy rozpáleného tuku vkládáme pomocí lžíce kousky těsta a přikryjeme poklicí. Otočíme a necháme dosmažit dozlatova. Vyjmeme je z tuku, necháme okapat na papírovém ubrousku a obalíme ve vanilkovém cukru.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x