Dýňové taštičky

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20-25 min
Doba pečení

Dýňové taštičky plněné rybízovým džemem, které osladí a zpříjemní podzimní dny. Za recept děkujeme paní Vlastě Dorisa.

Suroviny

150 g dyňovej drte (struhaná najemno)

280 g hladká múka

150 g maslo

štipka soli

1/2 kocky droždie

2 PL mlieko

1 KL sušená citrónová kôra

vajce na potretie

 

PLNKA: pikantný ríbezľový lekvár (rybízový džem), mleté orechy, cukor na posypanie

Postup

Múku, soľ, citrónovú koru dáme do misky, pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali droždie, tiež pridáme strúhanú dyňu. Zmiesime dokopy.

Potom hmotu preložíme na dosku a ručne spracujeme cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme trocha odpočinúť, nakysnúť.

Valčekom ho rozvaľkáme a väčšou vykrajovačkou vykrajujeme kolieska. Takto pripravené krúžky budeme plniť.

V miske si zmiešame hustejší lekvár s mletými orechmi. Plnku dáme po lyžičke na každé koliesko cesta.Naplnené cesto prehneme na polovicu a prstami spojíme okraje. Takto naplnené koláčiky kladieme na plech s papierom na pečenie a vrch každého potrieme šľahaným vajcom.

Rúru si vyhrejeme na 180 °C a tieto koláčiky dáme piecť na cca 20-25 minút. Po upečení koláčiky posypeme vanilkovým cukrom.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...