Dýňové taštičky plněné rybízovým džemem, které osladí a zpříjemní podzimní dny. Za recept děkujeme paní Vlastě Dorisa.
150 g dyňovej drte (struhaná najemno)
280 g hladká múka
150 g maslo
štipka soli
1/2 kocky droždie
2 PL mlieko
1 KL sušená citrónová kôra
vajce na potretie
PLNKA: pikantný ríbezľový lekvár (rybízový džem), mleté orechy, cukor na posypanie
Múku, soľ, citrónovú koru dáme do misky, pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali droždie, tiež pridáme strúhanú dyňu. Zmiesime dokopy.
Potom hmotu preložíme na dosku a ručne spracujeme cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme trocha odpočinúť, nakysnúť.
Valčekom ho rozvaľkáme a väčšou vykrajovačkou vykrajujeme kolieska. Takto pripravené krúžky budeme plniť.
V miske si zmiešame hustejší lekvár s mletými orechmi. Plnku dáme po lyžičke na každé koliesko cesta.Naplnené cesto prehneme na polovicu a prstami spojíme okraje. Takto naplnené koláčiky kladieme na plech s papierom na pečenie a vrch každého potrieme šľahaným vajcom.
Rúru si vyhrejeme na 180 °C a tieto koláčiky dáme piecť na cca 20-25 minút. Po upečení koláčiky posypeme vanilkovým cukrom.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.