Dýňové minipizzy

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
lehká
Obtížnost
90 min vč. kynutí
Doba přípravy
20-25 min
Doba pečení

Jednoduché minipizzy s úžasnou kombinací dýně a listového špenátu. Za recept děkujeme paní Zdeně Sedlákové.

Suroviny

250 g hladké mouky

1 ČL cukru krupice

20 g droždí nebo 2 ČL sušeného droždí

2 PL mléka

1 dl vlažné vody

2 PL oleje

půl lžičky soli

 

Dále si připravíme:

olej, cherry rajčata, dýni Hokaido, mozzarella s příchutí i natural, petržel, listový špenát, sůl, bílý pepř

Postup

Do vlažného mléka přidáme cukr s droždím a necháme vzejít kvásek. Pak smícháme ostatní suroviny na těsto a necháme vykynout.

Z vykynutého těsta vyválíme plát a vykrájíme menší pizzy. Ty přendáme na plech vyložený pečícím papírem a 10 minut necháme ještě kynout.

Dále potřeme olejem a poklademe dýní nakrájenou na tenké plátky, cherry rajčátky, listovým špenátem, nakrájenou mozzarellou a dozdobíme petrželí.

Klasicky osolíme, opepříme.

Ve vyhřáté troubě pečeme cca na 180 °C 20-25 min.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...