Jednoduché minipizzy s úžasnou kombinací dýně a listového špenátu. Za recept děkujeme paní Zdeně Sedlákové.
250 g hladké mouky
1 ČL cukru krupice
20 g droždí nebo 2 ČL sušeného droždí
2 PL mléka
1 dl vlažné vody
2 PL oleje
půl lžičky soli
Dále si připravíme:
olej, cherry rajčata, dýni Hokaido, mozzarella s příchutí i natural, petržel, listový špenát, sůl, bílý pepř
Do vlažného mléka přidáme cukr s droždím a necháme vzejít kvásek. Pak smícháme ostatní suroviny na těsto a necháme vykynout.
Z vykynutého těsta vyválíme plát a vykrájíme menší pizzy. Ty přendáme na plech vyložený pečícím papírem a 10 minut necháme ještě kynout.
Dále potřeme olejem a poklademe dýní nakrájenou na tenké plátky, cherry rajčátky, listovým špenátem, nakrájenou mozzarellou a dozdobíme petrželí.
Klasicky osolíme, opepříme.
Ve vyhřáté troubě pečeme cca na 180 °C 20-25 min.
Komentáře
Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.