Dýňové bochánky se skořicí

ANDULE

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
2 hodiny
Doba přípravy
25 minut
Doba pečení
Výborné skořicovo-dýňové bochánky z kynutého těsta.

Suroviny

300 g hokkaido dýně

400-500 g hladké mouky

150-200 ml mléka

80-100 g cukru krupice

100 g másla

1 sáček sušeného droždí (doporučujeme Saf-instant s vlaštovkou)

1 vejce

1 špetka muškátového oříšku

1 lžička soli

skořice (skořicový cukr)

Postup

1. Dýni nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, přilijeme 100 ml vody a vaříme cca 15 minut do změknutí.

2. Vodu slijeme a dýni tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka.

3. Ohřejeme trochu mléka, musí být jen vlažné a přidáme 2 PL mouky, 1 PL cukru a sušené droždí. Promícháme vidličkou a necháme vzejít kvásek.

4. Do mísy dáme rozehřáté máslo, přilijeme mléko, dále přidáme cukr, dýňové pyré, vejce, kvásek a vše dobře promícháme.

5. Potom postupně vmícháváme hladkou mouku, kterou jsme předem promísili se solí a muškátovým oříškem. Uhněteme hladké těsto a necháme ho na teplém místě pod utěrkou vykynout.

6. Troubu předehřejeme na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Ze skořicí posypaného těsta tvoříme skořicové copy, které následně stočíme do podoby květiny, nakonec bochánky potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme cca 25 minut.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x