Borůvkový koláč s drobenkou

JIŘINA CIHLÁŘOVÁ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
30 min
Doba přípravy
30 min
Doba pečení

Nejlepší je z vlastnoručně nasbíraných borůvek.

Suroviny

Těsto kynuté hrnečkové (hrnek - 250 ml):

1 hrnek pol. mouky

2 hrnky hladké mouky

4 pol. lžíce cukru krystal

1 čaj. lžička soli

1 vejce

21 g kvasnic - půlka kostky

1/3 hrnku oleje

1 hrnek vlažného mléka

 

Drobenka:

120 g másla

120 g cukru krupice

180 g pol. mouky

Postup

Zaděláme těsto, necháme vykynout, vymačkáme na plech s pečicím papírem, posypeme borůvkami a drobenkou. Pečeme 35 min. na 180°C.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...