Alsaská bábovka (Kugelhopf)

DROŽDÍ.CZ

vyzkoušeno
loader
střední
Obtížnost
120 min
Doba přípravy
40 min
Doba pečení

Suroviny

  • 1/2 kostky droždí FALA
  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 100 g másla
  • 40 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 50 g sekaných mandlí
  • 50 g rozinek
  • 2 lžíce třešňovice
  • špetka soli

Postup

1. Formu na bábovku vymažeme máslem, vysypeme plátky mandlí a poté moukou. Spařené rozinky namočíme do třešňovice.
2. Droždí rozmícháme s cukrem, vlažnou vodou a necháme 10 minut nakynout. Prosejeme mouku, osolíme, vlijeme vejce, rozpuštěné máslo a mléko, kvásek a vymícháme vláčné těsto. Přidáme rozinky a mandle a vlijeme do připravené formy, kde necháme nakynout asi hodinu.
3. Pečeme dozlatova v předehřáté troubě asi 40 minut při 160 °C. Upečenou bábovku vyjmeme z trouby a po 5 minutách opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Alsaskou bábovku můžeme obohatit tím, že do těsta přidáme také kousky kandovaného ovoce a sekané mandle.

Komentáře

Pro komentování receptů musíte být přihlášen. Přihlášení provedete v pravé horní části webu.

Prozatím žádné komentáře...
Jen vám chceme připomenout, že náš web používá cookies. Pokud si jejich nastavení nezměníte, bereme to jako souhlas s jejich užíváním. Přenastavit je samozřejmě můžete kdykoliv. Další informace
x